Edellisen viikon sunnuntaina tarjoiltiin hupia koko rahan edestä ja enemmänkin, kun Itä Futsal aloitti Kakkosen kautensa räjähdysmäisesti isännöidessään Jyväskylän Kylteriveljiä. 7-0 -voitto kotiluolassa runsaslukuisen (Palloliiton tulospalvelun mukaan huikeat 54 silmäparia) edessä antoi myrskyvaroituksen, joka saa varmasti sarjan muiden joukkueiden kainalot hikoamaan.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnassa, mutta pelaamattomuus näkyi hieman kaikkien otteissa. Ensimmäistä puoliaikaa pelattiin hieman enemmän JKV:n kenttäpuoliskolla, mutta hyville maalipaikoille ei juuri päästy. Pitempiä pallonhallintajaksojakaan ei paljoa nähty. Itä pääsi muutamaan otteeseen kokeilemaan JKV-veskarin Matias RIssasen refleksejä, mutta ainakin ekan vartin aikana ne toimivat moitteettomasti. Niin ikään JKV kokeili terävillä vastahyökkäyksillä Itä Futsalin maalilla debytoinutta Rasmus Karjalaista, mutta kuten tulostaulu näytti ottelun lopussa, Rasse oli laittanut kioskin kiinni pyhän kunniaksi. Paikkoja siunaantui siis molempiin päihin suhteellisen tasaisesti.

Pelikellon näyttäessä 17:16 Idän miehet saivat haluamansa. Valmentaja-maalivahti Juha-Matti Ryynäsen huuto tulevan vaihdon merkiksi sai kolmoskentän jätkät yrittämään vielä kerran. Pelinavaus toimi, kun pirteästi esiintynyt Matias Helin sai Sami Partasen tukiliikkeen ansiosta tilaa, ja löysi syvältä omalta alueelta lähteneellä syötöllä vastustajan pohjan eteen esiintulon tehneen debytantti Elias Mekin, joka pudotti loistavalla ajoituksella mukaan nousseen niin ikään debytantti Topi Mustosen. Topilla oli tästä helppo työ tuikata pallo alakulmaan.

Tämä selvästi vapautti kotijoukkueen, sillä seuraavaan minuuttiin iskettiin kaksi lisäosumaa: Ensimmäinen tuli heti keskialoituksen jälkeen, kun Ali Lateef lähti prässäämään Kylteriveljiä kuin appiukko sulhasehdokasta. Tästä Ali sai riiston palkinnoksi, ja syötti kohteliaasti vielä Eero Naakalle maalin eteen, josta Eero viimeisteli 2-0 ajassa 17:27. Ali oli myös pohjustamassa kolmatta maalia, kun löysi vasemmalta laidalta riiston jälkeen Jalmari Haapean, joka lyhyen haaston jälkeen pelasi pallon painottomalta laidalta maalin eteen nousseen Otto Mustosen. Otto ei tyhjän maalin edestä erehtynyt ajassa 18:17.

Ekan jakson viimeisillä hetkillä jäi hieman kyseenalainen tilanne rankkarialueella viheltämättä, kun maalivahti Rissanen luuli Eemi Porennon päätä futsalpalloksi, mutta pilli ei edes hipaissut tuomareiden huulilla. Näin siirryttiin puoliajan viettoon.

Toiselle jaksolle tultaessa jatkettiin saman tien siitä mihin viimeinen jäi. Ali käytti pohjapelaajan paikalla seinän JKV:n pivotilla, ja pelasi tällä kertaan oikeaan laitaan ajautuneelle Haapealle, joka löysi kovalla maasyötöllä Rissasen taakse hiippailleen Naakan, joka viimeisteli tyhjiin päivän toisen maalinsa.

Seuraavassa vaihdossa Porento räjäytti Urkan hurjaan mylvintään. Alex Ilvosen looppi kulmapotkusta laski täydellisesti haluttuun vetopaikkaan, jonka seurauksena Pore pääsi purkamaan patoutumansa volleyhyn. Rissanen oli maalillaan voimaton. (Tämä maali ei muuten päässyt irstaudessaan Youtuben k-18 -seulasta läpi, vaan jouduttiin leikkaamaan ottelun jälkilähetyksestä pois (toim. huom.).)

Seuraavaa maalia odotettiin 30. minuutille asti, vaikka mm. Matias pääsi hassuttelemaan laidallaan hyville tonteille, mutta pallo ei verkkoihin eksynyt. Puolen tunnin kohdalla tullut 6-0 -maali oli futsalin oppikirjasta: Jamo ja Ali pelasivat keskialueella yhteen, jonka seurauksena Jamo syötti takatolpalle omenavarkaan lailla hiippailleelle Eerolle. Eero syötti vielä Alille takaviistoon, mutta maalipaikka ei Alin pyssylle kelvannut, vaan tämä palautti pallon lähtöosoitteeseen takatolpalle, ja näin Eero hattutemppu oli valmis.

JKV haki vielä lohtuosumaa ottelun lopussa lentävällä maalivahdilla, mutta Jyväskyläläisten harmiksi Itä sai pallonriiston omalla alueellaan, ja Helin pelasi pallon syvältä maalinnälkäiselle Alille, jolle tämä paikka kelpasi. 7-0.

Ottelu oli kokonaisuudessaan mainio, ja onnistumisia saatiin paljon. Puolustuspeli oli kaikilla kolmella kentällä hyvällä tasolla, vaikka välillä nukahduksia sattui, jolloin Rasse joutui töihin. Pallollinen pelikin on harjoituskauden aikana kehittynyt hurjasti koko joukkueella, mutta vielä pari pykälää enemmän malttia saisi olla pallorallin pyöritykseen. Itä Futsalin tekemistä helpotti kolme kentällistä pelaajia, joka auttoi pysymään fressinä matsin loppuun saakka. Tämä oli varmasti myrkkyä seitsemällä kenttäpelaajalla urhoollisesti taistelleelle JKV:lle.

Ottelun parhaana kotijoukkueelta palkittiin ansaitusti kolmella maalillaan Eero Naakka, mutta erityismaininnan arvoisia olivat ehdottomasti myös monessa mukana ollut Ali Lateef (1+2) ja erinomaisen nollapelin pelannut Rasmus Karjalainen. Nuoret Mustosen veljekset Otto (17) ja Topi (15) esiintyivät myös debyytissään todella miehekkäästi iskien maalit mieheen!

Löllön veljesten taistelua ei vielä päästy parketilla näkemään, mutta uskomme, että myöskin tämän johdosta miesten välit eivät ainakaan enempää päässeet tulehtumaan.

Tästä katseet isänpäivään 12.11., jolloin Urkan parketille Itä Futsalin kuntoa koettelemaan tulee Riemu/2 klo 17 alkavassa matsissa! VAMOS!1