Seura

Itä Futsal on uusi futsalin erikoisseura, joka toimii Joensuussa. Vuonna 2022 seuran alla pelasi ensimmäinen joukkue Palloliiton alaisissa sarjoissa ja tulevana vuonna joukkuemäärää on tarkoitus kasvattaa. Tärkeintä meille on laadukas harrastustoiminta. Haluamme tarjota myös mahdollisuuden kilpailla, mutta tämä ei ole itseisarvo. Tärkeämpää meille on liikkumisen ilo ja yhdessä tekeminen.

Haluamme olla alueellisesti futsalin edelläkävijöitä ja kasvattaa lajin näkyvyyttä sekä tunnettavuutta. Tule mukaan seuran toimintaan ottamalla yhteyttä seuran toimihenkilöihin.


Historia

Itä Futsal

Joensuusta liikkeelle

Itä Futsal on vuonna 2020 liikkeelle lähtenyt ajatus perustaa futsalin erikoisseura Itä-Suomeen. Ensimmäinen joukkue osallistui virallisiin sarjoihin vuonna 2022, jolloin voitti Itä-Suomen Nelosen ylivoimaisesti puhtaalla pelillä.

Nyt toiminta on kasvamassa ja tulevalla kaudella Itä Futsalin alla pelannee jo 4-5 joukkuetta junioreista aikuisiin.


Visio

Toiminnan laajeneminen useaan Joukkueeseen

Seuran tavoitteena on tarjota laadukasta futsaltoimintaa usealle eri kohderyhmälle, mutta pysyä samalla kohtuullisen pienikokoisena. Tämä mahdollistaa yksilöllisemmän ja tavoitteellisemman valmennuksen, ja antaa pelaajille mahdollisuuden kehittyä omaan tahtiinsa.

Itä Futsal -seura haluaa olla mukana kehittämässä futsalia Joensuussa ja tarjota pelaajille mahdollisuuden kehittää taitojaan lajin parissa.

Tutustu alta joukkueisiimme ja tulevaisuudensuunnitelmiimme.

Miesten joukkueet

Meillä on 2 miesten joukkuetta pelaamassa kakkos- ja nelosdivisioonassa.

Futsal pallot
Juniorijoukkue

Kehitämme junioritoimintaamme aktiivisesti.


UKK

Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet listan futsaliin liittyvistä usein kysytyistä kysymyksistä.

Tutustu UKK-osioon ja katso, löydätkö vastauksen kysymyksiisi. Jos et löydä etsimääsi vastausta, ota rohkeasti yhteyttä, niin autamme sinua mielellämme.

Futsal on jalkapallosta kehittynyt nopeatempoinen viiden pelaajan joukkuelaji. Futsalia pelataan pienemmällä kentällä sekä pienemmällä ja raskaammalla pallolla. Se on jalkapallon sisarlaji, mutta säännöissä ja pelattavuudessa on muutamia keskeisiä eroja.

Futsaljoukkueessa on viisi pelaajaa, joista yksi on maalivahti.

Futsal-kenttä on tyypillisesti pienempi kuin tavallinen jalkapallokenttä, sen pituus on noin 25-42 metriä ja leveys 16-25 metriä.

Tarvitset sisäjalkapalloiluun sopivat kengät, säärisuojat ja sopivat vaatteet. Myös futsalissa käytetty pallo on pienempi ja raskaampi kuin tavallinen jalkapallopallo.

Futsal tarjoaa pelaajille lukuisia etuja, kuten paremman pallonhallinnan, jalkatyöskentelyn, syöttötaidon ja pelikäsitysen. Pelin nopeatempoinen luonne parantaa myös pelaajien ketteryyttä, nopeutta ja yleistä kuntotasoa. Lisäksi futsal voi olla hauska ja sosiaalinen tapa pysyä aktiivisena ja viettää yhteistä aikaa joukkueen kanssa.

Vaikka sekä futsalia että sisäjalkapalloa pelataan sisätiloissa, näiden kahden urheilulajin välillä on joitain keskeisiä eroja. Futsalia pelataan pienemmällä, raskaammalla pallolla ja sillä on pienempi pelikenttä. Siinä on myös erilainen pelityyli, jossa keskitytään teknisiin taitoihin, pallonhallintaan ja nopeisiin syöttöihin.

Sisäjalkapallo sen sijaan käyttää suurempaa, kevyempää palloa ja sillä on suurempi pelikenttä. Pelityyli on tyypillisesti fyysisempi, ja siinä painotetaan enemmän maalintekoa. Lisäksi sisäjalkapalloa pelataan usein seinillä, kun taas futsal ei salli seiniä.

Futsalin säännöt ovat samanlaiset kuin jalkapallossa, mutta niissä on muutamia keskeisiä eroja. Esimerkiksi futsalissa ei ole sisäänheittoja, vaan pallo tulee pelata takaisin peliin sisäänpotkulla. Maalipotkua ei ole, vaan pallo laitetaan maaliheitolla peliin.Lisäksi futsalissa ei ole paitsioita.

Kyllä, futsal on erinomainen tapa parantaa jalkapallotaitoja. Pienempi kenttä ja raskaampi pallo vaativat pelaajilta enemmän taitoa ja luovuutta, sekä nopempaa päätöksentekoa.

Kyllä, futsal on turvallinen urheilulaji, kunhan pelaajat noudattavat sääntöjä ja käyttävät asianmukaisia turvavarusteita.

Futsal-peli kestää tyypillisesti 40 minuuttia jaettuna kahteen 20 minuutin puolikkaaseen. Kahden erän välissä on 10 minuutin puoliaikatauko.

Kyllä, vaihdot ovat sallittuja futsalissa, eikä pelin aikana tehtävien vaihtojen määrää ole rajoitettu. Pelaajien on kuitenkin poistuttava ja mentävä kentälle määrätyn vaihtoalueen kautta.

Kyllä, futsalia pelataan eri ikäluokissa, nuorista aikuisiin. Jokaisella ikäluokalla voi olla omat säännöt ja määräykset.