Itä Futsalin toimistolla alkoi lokakuun lopussa yskäepidemia, joten syitä alettiin etsiä. Huolestuttiin jo, että onko toimistorakennukseen pesiytynyt jotain sisäilmaongelmia aiheuttavia itiöitä, koska kauden alkuun on vain viikko aikaa eikä tähän kohtaan sovi missään nimessä sairastua.

Syyksi paljastui mediaosaston kirjoituskone, joka on ollut toimiston nurkkapöydässä koko pitkän syksyn keräämässä pölyä. Niinpä tuumasta toimeen ja hakkaamaan villakoirat ulos näppäimistöstä. On alkavan kauden ennakoinnin aika.

Seuran ensimmäisen futsal-Kakkosen kauden alla on ollut monta pitkää kuukautta aikaa hioa kuvioita, solmia yhteystyö- ja pelaajasopimuksia. Oltiinpa myös Joensuussa järjestetyn Futsal C -valmennuskurssin mallioppilaina. Kuvia tästä löytyy gallerian puolelta.

Edustusjoukkueen rosteri on poikkeuksellisen laaja ja laadukas täällä päin Suomea. Harmin aiheena ja harmaita hiuksia on aiheuttanut Palloliiton kikkailu sarjajärjestelmän kanssa. Alun perin kuuden joukkueen sarjaksi ennakoitu Kakkonen on supistunut surullisesti neljän joukkueen suuruiseksi. Pelataan kolminkertainen sarja, joten pelejä kauden ajalle tulee valitettavasti yhdeksän. Näistä peleistä viisi on kotona ja neljä vieraissa.

Seuraavaksi spekuloidaan vastaan asettuvia joukkueita.

JKV

Jyväskylän Kylteriveljet eli JKV on alun perin jyväskyläläisten kauppatieteiden opiskelijoiden käynnistämä monitoimiseura, jossa futsalin lisäksi pelataan mm. jää kiakkoa ja sälibandyä eli sählyä. Pääasiassa opiskelijoista koostunut joukkue on vakiinnuttanut paikkansa futsal-Kakkosessa. JKV pelaa vauhdikasta box to box -futsalia, joten näissä kohtaamisissa maltti on valttia. Lisämausteensa keskinäisiin peleihin tuovat Sauli ja Aleksi Löllön väliset perhesuhteet sekä JKV-taustan omaavat Jalmari Haapea ja Mitja Taavitsainen. Kuulemma entistä seuraa vastaan ei sovi tuulettaa. Ensimmäinen seurojen välinen kohtaaminen on sarja-avauksessa 5.11. Urkalla.

Riemu/2

Liikunnan Riemun kakkosjoukkue eli Reimu on Kakkosen toinen joukkue futsalpääkaupunki Jyväskylästä. Laadukasta yliopistotoimintaa pyörittävällä Riemullu on huikeat kaksi joukkuetta futsalin Kakkosessa liigajoukkueensa lisäksi, joista toinen pelaa eteläisessä Kakkosessa. Kuinka paljon kierrätystä tapahtuu divarijoukkueiden ja liigajoukkueen välillä jää nähtäväksi. Futsalosaamista Reimussa varmasti on, johon on kyettävä vastaamaan. Ensimmäinen kohtaaminen Reimun ja Itä Futsalin välillä on 12.11. Urheilutalolla.

Jupy black

JuPy Black eli Juankosken Pyrkivä Musta on noussut Kakkoseen raketin lailla voittaen back-to-back -mestaruudet Nelosesta ja Kolmosesta. Se ei varmasti ole sattumaa, sillä joukkueessa on ison jalkkiksen ylemmiltä sarjatasoilta tuttuja pelaajia, sekä kuulemma myös Kupsin junnuja. Joukkue kilpailee varmasti urheilullisuudellaan ja ennen kaikkea ystävyyden voimalla sarjan kärkisijoista. Itä Futsal kohtaa Juankoskelaiset ensi kerran 26.11. Kuopiossa.

itä futsal

Seuraavaksi ennakoidaan Idän ylpeyden asetelmia tulevaa kautta varten. Mediaosasto tavoitti valmentaja Juha-Matti Ryynäsen omalta, uudelta terassiltaan:

Moi, Rykä! Kuinka on syksy mennyt?

Terve, Jarmo! Syksy on mennyt mukavasti. Lehtikin on jo pudonnut puusta, joten kauden kynnyksellä ollaan. Pallovuoroilla ollaan päästy hakemaan tatsia palloon ja tutustumaan myös uusiin pelitovereihin.

Kauden ekaan matsiin on viikko aikaa. Miltä joukkue tällä hetkellä näyttää?

Joukkue alkaa olla kasassa, nuori joukkue, sopivasti kuitenkin kokemusta mukana. Ja näin.

Keitä Idän pelaajista kannattaa kannattajien erityisesti pitää silmällä?

Matias Helin on fiksu pelaaja, jonka kyky haastaa vastustajaa tuottaa varmasti ongelmia, ja tekee töitä hevosen lailla. Potentiaalia kehittyä mainioksi futsalpelaajaksi. Eevert Hellsten tulee laittamaan palloa verkkoihin nopeammin kuin sitä keretään sieltä takaisin peliin kaivamaan. Maalintekijä. Kolmantena Jalmari Haapea, josta odotan joukkueen pelin rytmittäjää ja ottamaan sekä pelaajana että ihmisenä jälleen yhden askeleen eteenpäin.

Kumpi on parempi: täystiilitalo vai hirsitalo?

Ihan sama. Terkkuja Raipelle#41.

Tästä onkin hyvä lähteä kautta kohti. Itä Futsalin futsal-Kakkosen pelit kuluvat seuraavasti:

  • 5.11. Itä Futsal – JKV. Urheilutalo, Joensuu.
  • 12.11. Itä Futsal – Riemu/2. Urheilutalo, Joensuu.
  • 26.11. JuPy Black – Itä Futsal. Ylä-Pyörön koulu, Kuopio.
  • 9.12. JKV – Itä Futsal. Monnari, Jyväskylä.
  • 13.1. Itä Futsal – JuPy Black. Urheilutalo, Joensuu.
  • 3.2. Riemu/2 – Itä Futsal. Monnari, Jyväskylä.
  • 10.2. Itä Futsal – JKV. Urheilutalo, Joensuu.
  • 2.3. Itä Futsal – Riemu/2. Urheilutalo, Joensuu.
  • 9.3. JuPy Black – Itä Futsal. Ylä-Pyörön koulu, Kuopio.

VAMONOS