Kesä on ollut jälleen kerran lyhyt ja vähäluminen. Epävakaissa loppukesän sääolosuhteissa on siis mainio tilaisuus aloittaa tulevaan futsalkauteen valmistautuminen. On aika kaivaa futsalkengät kaapin perukoilta ja pyyhkiä palloista pölyt, sillä tiistaina 15.8.2023 Itä Futsalin miesten edustusjoukkue piti kauden 2023-2024 ensimmäiset palloharjoitukset Joensuun Urheilutalon parketilla.

Itse asiassa harjoittelukausi käynnistyi jo viime viikon keskiviikkona ”Urkan” hämyisellä punttisalilla, mutta tässä fysiikkaharjoituksessa ei päästy osallistujamäärällä juhlimaan. Tällä viikolla joukkueessa on kuitenkin jo hyvä pöhinä päällä, ja tiistain harjoituksessa oli jo seitsemän innokasta futsalistaa hakemassa tatsia. Tämä määrä varmasti tulee seuraavien viikkojen vähintäänkin tuplaantumaan, kun syyskuu ajaa opiskelijakunnan kesälaitumilta takaisin Itä-Suomeen. Itä Futsalin edustuksen pelaajalista tulee koostumaan sekä viime kauden mestarijoukkueen kulmakivistä, että uusista, laadukkaista hankinnoista, joista tiedotamme lisää myöhemmin – ole siis korvat höröllä!

Kuten edellinen kausi – jonka päätteeksi seurahistorian ensimmäinen toimintakausi päättyi Nelosen ylivoimaiseen voittoon – myös tuleva kausi on oleva historiallinen: toiminta laajentuu Nelosen lisäksi tiukkaakin tiukempaan Kakkoseen. Haaste tulee olemaan suuri, mutta joukkueessa on varmasti laatua taistelemaan sarjan kärkisijoista.

Nelosen mestaruuden puolustamiseen valmistautuminen alkaa syyskuussa avoimilla treeneillä yhteistyössä Sykettä Joensuun kanssa järjestetyllä, lähinnä opiskelijoille tarkoitetulla vuorolla. Tarkemmin vuoroista tiedotetaan myös myöhemmin, kunhan varmistuu. Tervetuloa mukaan!