Kausi 2023-2024 oli merkittävä Itä Futsalin seurahistoriassa. Seuran jäsen- ja pelaajamäärä kasvoi merkittävästi reilussa vuodessa toiminnan alkamisesta syksystä 2022. Kirjoitushetkellä seurassa on yhteensä 54 jäsentä, joista aikuisjäseniä on 30 ja juniori-ikäistä 24. Itä Futsal osallistui kahteen sarjaan aikuisissa: alueelliseen Kakkoseen ja Neloseen.

Merkittävin saavutus kaudella oli seuran junioritoiminnan käynnistyminen. Syksyllä seuran toimistolla tehtiin paljon hommia koulukäyntien sopimiseksi, ja näistä työn hedelmistä pääsimme aloittamaan junioriharjoitukset 30.11.2023. Junioripelaajien määrä kasvoi tasaiseen tahtiin, ja tammi-helmikuussa harjoitusrinkiimme kuului keskimäärin 16-20 innokasta lasta.

Kilpasarjoihin ei vielä junioreiden osalta vielä osallistuttu, mutta tulevana kesällä saadaan ensikosketukset pelitapahtumiin Kortteliliigan muodossa! Syksyllä tavoitteenamme on saada kaksi joukkuetta liiton sarjoihin pelaamaan ihan oikeata futsalia. Junioreiden halu päästä testaamaan harjoittelemiaan asioita pelitapahtumissa on ollut kova alusta asti, ja on hienoa, että pystymme niitä viimein tarjoamaan.

Juniorit + koutsit

Aikuisten osalta kausi meni kohtuullisen mukiinmenevästi. Edustusjoukkueen kausi Kakkosessa oli kokonaisuutena hyvä. Pelisuoritukset ailahtelivat kauden alkupuoliskolla, mutta jälkimmäisellä puoliskolla saatiin otteisiin hyvin tasaisuutta ja pelillinen kehitys oli nousujohteista. Moni pelaajista otti isoja harppauksia kehittymisessään kauden aikana. Mm. debyyttikaudellaan futsalin kilpatasolla Tomi Leminen alkoi näyttää syksyllä havaittua potentiaaliaan futsalistana. Lisäksi nuoret mv-Rasmus Karjalainen ja Otto Mustonen osoittivat kuuluvansa joukkueen avainpelaajien joukkoon. Loppusijoitus kaudella 23-24 oli Itä-Suomen Kakkosen toinen sija JuPy Blackin viedessään voiton puhtaalla pelillä ja täten ansaittuaan nousun Ykköseen. Kunnolla tätä nippua tällä kaudella pääsi haastamaan ainoastaan meidän oma Itä Futsal, joka kauden viimeisessä pelissä antoi shokkihoitoa kuopiolaisille ottelun ensimmäisellä jaksolla, mutta loukkaantumiset ja erot joukkueiden kuntopuolella käänsivät pelin JuPylle. Joukkueen tehokkain menneellä kaudella oli Kristian Levy 15 tehopisteellään.

Nelosen puolella oli myös lohkon kakkossija tuloksena KiU:n viedessä lohkovoiton. Kymmenestä pelistä tuloksena oli 6 voittoa, 1 tasapeli ja 3 tappiota. Tehokkain pelaaja oli Veikko Teräsranta 10 maalillaan (Nelosessa ei merkitä syöttöpisteitä).

Tiivistettynä seurahistorian toisesta kaudesta jäi todella positiivinen fiilis. Kehitettävää on ja sitä kohti mennään, mutta tulevaisuus joensuulaisen futsalin osalta näyttää todella valoisalta. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesää ja valmistautumista syksyä varten!

Jalmari Haapea